Introductie


Het oeuvre van Theo Semeijn heeft zich ontwikkeld vanuit zijn nieuwsgierigheid naar het creatieve proces. Hij ziet dat als de zich vanuit het raadsel van zijn begin ontplooiende samenhang van de continu veranderende natuur die via de mens onder andere een kunstwerk kan opleveren. Die ontplooing verloopt in de mens via een open kringloop. Het atelier van Theo Semeijn is het laboratorium waarin zijn eigen kringloopproces met de wereld zichtbaar wordt.

Het werk van Theo Semeijn bestaat uit collages, assemblages, werken op linnen, paneel, karton en papier. Het onderscheidt zich door de combinatie van speelsheid en precisie, een zekere losheid en een grote mate van geconcentreerdheid, een streven de paradoxale gelaagdheid van het creatieve proces te tonen. Zijn werk heeft een intieme eigen taal waarin elk werk een verhaal vertelt van reproductie van beeldelementen die door interactie tot leven komen en een beeld oproepen waarin beweeglijkheid en rust gezamenlijk optrekken. Elk individueel werk wordt gezien als een tussentijdse suggestie die de toeschouwer tot verbeelding aanzet.


Biografie

Geboren: Uden 25.11.49
Opleiding: autodidact. De kiem van Theo Semeijns kunstenaarschap dankt hij aan zijn moeder, die aan de kunstacademie in Amsterdam en Den Haag studeerde. Toen hij als jong volwassene tijdens zijn medische studie een expositie van Paul Klee bezocht en zo diens experimentele onderzoekende werkwijze leerde kennen werd zijn eigen kunstenaarschap definitief gewekt en vervolgens naast mijn werkzaamheid als revalidatiearts verder ontwikkeld. Zijn belangstelling voor de meer fundamentele aspecten van het creatief proces ontplooide zich zo tot een uniek oeuvre dat de tussentijdse resultaten van zijn eigen onderzoekende ontwikkeling laat zien.